6 Nisan 1920
1- 15 Temmuz’da Sultanbeyli’deki olaylara karışan askeri öğrencilerin davasında yeniden karar verildi
Yargıtayın, FETÖ kapsamında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan müebbet hapse çarptırılan sanıkların, darbe girişiminden önceden haberdar olduklarının kanıtlanamadığı ancak suça katılma iradelerini açıkça ortaya koyduklarını belirterek, “yardım” suçundan ceza verilmesi gerekçesiyle bozduğu davada ikinci kez hüküm kuruldu
İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi, 15 sanığı “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçundan 15’er, 1 sanığı ise 3 kişiye karşı “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 22,5 yıl hapisle cezalandırdı
(İrem Demir/İstanbul)
2- Konut sitesi yönetimleri olası deprem ve diğer afet durumları için harekete geçti
Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır:
“Site içerisindeki binaların depreme dayanıklılığının, alanında uzman yapı denetim şirketlerine denetletilmesi, dayanıksız binaların yeniden tasarlanarak güçlendirilmesi için gerekli adımlar atılıyor”
“Tesislerdeki uygun alanlara dayanıklı acil durum konteynerleri koyularak kişi sayısına göre jeneratör, delici ve kırıcı alet, seyyar aydınlatma, kablo, el feneri, megafon, ilk yardım çantası, su, konserve gibi malzemeler temin edilmeli, bu ürünlerin tarihi ve durumu kontrol altında tutulmalı”
(Deniz Çiçek/Ankara)
3- Hatay’da sebze hali açılamadı, marul ve şalgam tarlada kaldı
Kentte depremlerin ardından sebze halinin kapalı olması, sulama, gübreye erişim ve işçi bulmada yaşanan sorunlar, ürünlerin tarlada kalmasına ve yeni ürünlerin ekilememesine neden oluyor
Çiftçi Selda Akkaya:
“Depremden dolayı ne olacağını bilemiyoruz. Bir belirsizlik içindeyiz. Satabilecek miyiz, ne olacak, bunu bilmiyoruz. Şalgamı satamayınca tarlayı sürmek zorunda kaldık. Marul da aynı durumda. Sebze hali açılamadığı için ürünümüzü satamadık”
(Göksel Yıldırım/Ankara)
4- Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay depremlerin etkilediği Hatay’da yürüttükleri çalışmaları anlattı:
“Hemen hazırlıklarımı yaparak yola çıktım, 18.30 gibi Antakya’ya ulaştık. İlk çorbayı da bu saatte çıkarmaya başladık. Sonrasında felaketin büyüklüğünü gördükçe ciddi bir ekipman ve personel talebinde bulunduk. Hemen bir kriz merkezi oluşturduk”
“Taleplerin değerlendirilmesi bunun da Konya’dan hızlıca sevk edilmesi gerekiyordu. İkinci günde neredeyse 2 bine yakın personel, 700’e yakın aracımız Antakya’da hazır olmuştu. Bir taraftan arama kurtarma faaliyetlerini yürütürken bir taraftan da diğer eksiklerin giderilmesiyle ilgili çok yoğun bir çalışma yürütüldü”
(Abdullah Doğan/Konya) (Fotoğraflı-Görüntülü)
5- KOSGEB bu yıl 13 bin kadın girişimciyi destekleyecek
Bu yıl 168 bin kişinin girişimcilik eğitimlerine katılarak katılım belgesi alması hedeflenirken bunlardan 70 bin kişinin kadın olması öngörülüyor
(Ayşe Böcüoğlu Bodur/Ankara)
***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
GENEL
31 Mart 2023GÜNDEM
31 Mart 2023GÜNDEM
31 Mart 2023SPOR
31 Mart 2023GÜNDEM
31 Mart 2023SPOR
31 Mart 2023SPOR
31 Mart 2023